SAMK MOODLE3 -OHJE OPISKELIJOILLE


POODLL, KYVYT.FI, CHAT


Poodll

Poodll on työkalu äänen ja videon nauhoittamiseksi Moodleen. Poodll käyttää ns. HTML5 komponentteja, joita kaikki uusimmat internet selaimen versiot tukevat mm. Chrome, Firefox, Opera ja Safari. Asian voi tarkistaa osoitteessa https://html5test.com/results/desktop.html

Huom! Kun aloitat nauhoituksen huomaa sallia (Allow) Poodll lisäosan käyttää kameraa ja mikrofonia. Huomaa myös valita oikea kamera ja mikrofoni alasvetovalikoista. USB-liitännäiset kuulokemikrofonit (Headset) ovat paras ratkaisu äänen nauhoittamiseksi.

 

 

Tallennus alkaa painamalla ’Record’ –nappulaa. Huomioitavaa on, että nauhoituksen aikana tallennuksen pysäytys ja uudelleenjatkaminen (Pause/Continue) eivät ole tällä hetkellä käytössä, eli jos painat ’Pause’ –nappulaa, et pysty jatkamaan tallennusta.

Pysäytettyäsi tallennuksen ’Stop’ –nappulasta, voit ’Play’ –nappulaa painamalla katsoa tekemäsi tallennuksen. Vaihtoehtoisesti voit ’Record’ –nappulasta tehdä uuden tallennuksen, joka korvaa edellisen tallennuksen. Kun olet tyytyväinen tallennukseesi, voit ladata tallenteen palvelimelle painamalla ’Upload’ –nappulaa. Kun tallenne on ladattu palvelimelle, ilmestyy ruudulle ’Uploaded successfully’ –teksti.

Paina lopuksi "Tallenna muutokset". Tallennettuasi muutokset pääset tarkastelemaan palautuksen tilaa. Palautuksen kohdalla näkyy todennäköisesti ao. mukainen kuva. Tämä tarkoittaa sitä, että Poodll konvertoi tekemääsi palautusta. Konvertoinnin kesto riippuu tallenteen pituudesta.

 

 

Konvertointi kesken PoodLL:

 

Päivittämällä sivua selaimessa pystyt seuraamaan konvertoinnin tilaa. Kun video on valmis, näkyy se palautusikkunassa normaalin videon tavoin. Saat ladattua tekemäsi tallenteen myös omalle koneellesi. Jos haluat vielä tehdä muutoksia palautukseesi, paina ’Muokkaa palautusta’, ja pääset takaisin nauhoitussivulle.

 


KYVYT.FI

Kyvyt.fi on verkkoportfoliopalvelu, johon opiskelijat voivat viedä omat työnsä Moodlesta. Omaan portfolioon voi kerryttää aineistoa CV:n tueksi. Työnantaja voi katsella palvelusta oppilaan tekemien suoritusten laatua ja arvioida tämän osaamista.

 

 

Kyvyt.fi löytyy lohkosta verkkopalvelimet:

 

Kyvyt.fi -palvelun ohjeet löytyvät näiden omasta wikistä osoitteessa: https://kyvyt.fi/mediawiki/index.php/Kyvyt.fi_ohjeet

 

 

Palauttamistasi tehtävistä löytyy "Vie portfolioon"-painike. Tämän painikkeen avulla voit viedä hyvin tehdyt työsi omaan sähköiseen portfolioosi Kyvyt.fi palvelussa. Painikkeen painamisen jälkeen sinun tulee valita vietkö sen HTML-muodossa vai Leap2A Portfolioformaatissa. Päätöksen tehtyäsi klikkaat vielä kerran "Vie portfolioon"-painiketta jonka jälkeen tehtäväsi on Kyvyt.fi profiilissasi.

 

 


CHAT

Chat -toiminto tarkoittaa pikaviestitystoimintoa, joka löytyy uudesta Moodlesta. Voit chatillä olla yhteydessä muihin Moodlessa oleviin käyttäjiin. Käyttäjien ei tarvitse olla online-tilassa, jotta heille voi viestittää. Voit chatillä olla esimerkiksi yhteydessä muihin opettajiin ja opiskelijoihin opintojaksoihin liittyvissä asioissa.

 

Chat löytyy oikeasta yläkulmasta profiilin vierestä:

Kun chattiin tulee viesti, ilmaantuu punainen viestimerkki chat-kuvakkeen kohdalle.

 

 

 

Chat toimii joko sivun päällä tai omalla sivullaan:

 

 

Chat-sivulla näet reaaliaikaisesti onko joku käyttäjä myös linjoilla, Moodlessa kirjautuneena siis:

 


 

Käyttäjätuki / User support

eSAMK.support@samk.fi

p. +358 44 710 3149

SAMK MOODLE

tietosuojaseloste