SAMK MOODLE3 -OHJE OPISKELIJOILLE


TEHTÄVÄ, TENTTI, WIKI


TEHTÄVÄ

Tehtävä on yksi käytetyimmistä aktiviteeteista Moodlessa. Tehtäviä on kolmentyyppisiä; verkkoteksti, palautus ja offline-tehtävä. Verkkoteksti syötetään Moodlen omaan tekstieditoriin, palautuksessa lataat palautettavan tiedoston ja offline-tehtävässä itse tehtävä palautetaan esim. kontaktiluennolla.

 

HUOM! Maksimi tiedostokoko palautuksessa on uudessa Moodlessa 300 megatavua (300MB)!

 

 

Jos palautusmuotona on käytössä tiedostopalautus, voit palauttaa tehtävän kahdella tapaa; perinteisesti selaamalla laitteesi tiedostoja tai raahaamalla halutut tiedostot hiirellä palautusalueen päälle (drag and drop). Voit myös palauttaa verkossa olevan tiedoston käyttämällä URL-lataajaa, jolloin syötät tiedoston verkko-osoitteen latausta varten Moodleen.

 

Huom! Suosittelemme, että palautettavan tiedoston koko on alle 20Mt.  Tiedostot tulee nimetä mahdollisimman lyhyillä nimillä ja nimen ei tule sisältää erikoismerkkejä (esim. , . /()). 

 

 

 

 

Ladattuasi haluamasi tiedostot Moodleen taikka vastattuasi verkkotehtävään palaat tehtävän palautukseen, jonka tila on muuttunut. Mikäli opettaja on tämän asetuksin mahdollistanut, on palautuksesi keskeneräinen, kunnes lähetät sen arvioitavaksi (Lähetä arvioitavaksi). Tällöin voit tarvittaessa vielä muokata palautustasi (Muokkaa palautustani). Toisinaan myös palautuksen kommentointi on mahdollista, jos opettaja sen on sallinut.

 

 

 


TENTTI

Tentissä saattaa olla useita erilaisia vastaustapoja aina monivalinnoista aukkotehtäviin, oikein/väärin -väittämistä esseevastauksiin ja aika lailla kaikkea siltä väliltä. Lue ohjeet hyvin ennen kuin aloitat. Vastausaika saattaa olla rajattu, mikä kannattaa ottaa huomioon.

 

 

 

 

Tentti näyttää tältä:

 

Tenttiä palautettaessa ilmestyy varoitus, joka pyytää vahvistuksen. Hyväksymisen jälkeen näytölle tulee yhteenveto suorituksesta. Tässä vaiheessa pystyt yhä muokkaamaan vastauksia palamalla tenttiin, mutta kokiessasi olevasi valmis Palauta kaikki ja lopeta.

 

 

 


WIKI

Wikiin osallistujat voivat lisätä ja muokata sisältöä, asetuksista riippuen joko kaikki yhteiseen tai kukin omaansa. Wiki arkistoi versiohistorian, jossa näkyvät kunkin käyttäjän tekemät muutokset. Tällöin pystyy esimerkiksi tarkkailemaan, osallistuvatko kaikki ryhmän jäsenet ryhmätyön tekemiseen.

 

Wiki tarjoaa useita käyttömahdollisuuksia, kuten:

  • luentojen ryhmämuistiinpanot
  • yhteisöllinen tarinankerronta
  • henkilökohtaiset muistiinpanot
  • oppimispäiväkirja

 

Wikiä on yksinkertaisin käyttää henkilökohtaisena wikinä, jolloin jokainen opiskelija voi omalle sivulleen lisätä sisältöä. Opiskelija pystyy myös lisäämään sivuja wikiin lisään, joskin vähän hankalasti. Sivuja pystyy tarkastelemaan Kartta-välilehden kautta. Sivu wikiin lisätään kirjoittamalla Muokkaa-sivulla '[[sivun nimi]]' ja siirtymällä esikatseluun. Tämä luo linkin esikatseluun, josta päästään luomaan uutta sivua.

 

 

Esikatselun linkki uuteen sivuun johtaa tänne:

 

Valitse formaatiksi suositelut HTML ja paina "Luo sivu". Nyt pääseet muokkaamaan uutta sivua ja tämä löytyy wikin Kartta -välilehdeltä muiden sivujen joukosta. Voit lisätä Kommentit -välilehdellä kommentteja yleisesti wikiin ja tarkastella muokkaamasi sivua Näytä -välilehdellä. Wikiin pystyt lisäämään kuvia muokkaustilassa editorin kautta. Wiki tunnistaa .jpg, .png ja .gif -kuvaformaatit. Vastaavasti voit lisätä editorin kautta tiedostoja wikisivuille, jotka valitaan editorista aukeavan tiedostoselaimen kautta.

 


 

Käyttäjätuki / User support

eSAMK.support@samk.fi

p. +358 44 710 3149

SAMK MOODLE

tietosuojaseloste